hotel photograher budapest

Professional hotel photographer in Budapest, Hungary

 

Let's work together!
Sajat_2020_color-1_final.jpg

🙌 Hi, my name is Attila.

I have been working as a portrait photographer in Budapest and throughout Hungary for over 10 years.

As a professional photographer, one of my main profile is hotel photography.

During my 10-year career, I was lucky to work for a variety of luxury hotels, such as the Corinthia Hotel Budapest or the Marriott, but I also photographed on the countryside in 4-star hotels such as Residence Hotel Ozon.

 

I strongly believe that doing hotel photography is a completely separate profession. Tourism is very complex so I really have to understand not only photography but also some basic concepts for example, what the concierge and front office do, how a hotel is built structurally, who is responsible for what areas, what kind of visual style is needed for a luxury hotel to be photographed, or a four-star countryside one.

 

Visit my references and if you are desired of what you see, do not hesitate to ask for a detailed price offer at the bottom of the page.

Works

 
corinthia executive suite
Corinthia Hotel - Executive suite
CHB_COO_aug_2018-1.jpg
Stephan Killinger - portraits
837_1525159811696.jpg
Corinthia Hotel - food photos
CHB - Presidential Suite 2015_round7-2.j
Corinthia - Presidential suite
Marriott_fitness__mood_17_oct_2018_small
Fitness club by Marriott Budapest
Ozon_photoshooting_2018_sep_day4_small-2
Residence Hotel Ózon - Mátraháza
CHB_local_experience_24_nov_2017-5.jpg
Corinthia Hotel - local experience
Blog posts (only in Hungarian)
No posts published in this language yet
Stay tuned...

Szállodafotózással kapcsolatos gyakori kérdések

Mennyibe kerül a szállodafotózás, mik az árak?


Egy szálloda fotózása elképesztően változó paraméterekkel bírhat. Lehetetlen egy egységes árazást kialakítani, mert minden projekt más és más. Az ár rengeteg tényezőtől függ: - Mekkora szállodáról van szó? - Milyen jellegű fotókat szeretnétek: csak a szobákat fotózzuk, vagy ételfotókra, esetleg portrékra is szükségetek van? - Szükség van-e modellekre a képeknél? - Szükség van-e drónfelvételekre? - Hol található helyileg a szálloda, Budapesten, vagy vidéki kiszállás szükséges? - Milyen határidővel igénylitek a fotókat? Sürgős, vagy van időnk? Amint látod, rengeteg kérdés felmerül a pontos ajánlatádás előtt. Minden érdeklődőmet szeretném arra kérni, hogy a kapcsolat résznél egy gyors árajánlatkérőt küldjenek nekem, és csapatom igyekszik 1 munkanapon belül részletes, személyre szabott árajánlatot küldeni mindenkinek.
Van lehetőség enteriőr stylist segítségére is?


Természetesen, vannak erre jól működő partnereink. Amennyiben enteriőr stylist segítségét is szeretnétek kérni a fotózásnál, kérlek ezt az árajánlatkérőben jelezzétek.
Van lehetőség előzetes helyszínbejárásra?


Természetesen van, sőt, ezt kifejezetten szoktam is kérni minden fotózás előtt. Az áraim tartalmaznak egy teljeskörű helyszínbejárást a munka megkezdése előtt annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a fotózásra.
Átadod-e a nyers képeket?


Alapesetben nem szoktam átadni a nyers fotókat. Ennek az az oka, hogy a nyers fotó egy félkész termék. Végleges formáját a retusálással, valamint a megfelelő utómunkával nyeri el, ezért sajnos ezeket a képeket nem tudom átadni Nektek. Természetesen vannak speciális esetek, például ha egy ügynökség vagytok, ahol vannak profi grafikusok, akikről tudom, hogy náluk jó kezekben lesznek a fotóim, úgy természetesen meg tudunk egyezni ezzel kapcsolatban.
Mindent elolvastam, de lenne még kérdésem, mit tegyek?


Ebben az esetben chat ablakunkban, vagy a kapcsolat oldalunkon nagyon nagy szeretettel várjuk tovébbi kérdéseidet.
De mégis: drága, vagy olcsó?


Nem én vagyok a legolcsóbb fotós a piacon, de nem is sorolnám magam a megfizethetetlen kategóriába. Mindig is arra törekedtem az árazásnál, hogy igen is kérjem meg azt az összeget, amiből a vállalkozásom fenntartható tud maradni, viszont ennek ellenére igyekszem az elérhető kategóriában maradni. Az ár-érték arány tökéletes egyensúlya, ez a célom, már az indulásom óta.
A szoba és épületfotók mellett más jellegű fotózásban is tudsz nekünk segíteni?


Természetesen. Ez volt a célom már az elejétől, amikor elkezdtem szállodafotózással foglalkozni. A legkisebb gondotok is nagyobb annál, minthogy külön szolgáltatót keressetek szobafotózásra, vagy ételfotózásra, nálam ezeket egy helyen, egy szolgáltatótól megkapjátok. Ezzel rengeteg kört spóroltok: ugyanis egy ember ellátja az összes felmerülő feladatot: az enteriőrfotózást, az ételfotózást és a portrékat, de még a rendezvényeket is. Ezzel gyakorlatilag fényéveket spórolhattok a szervezésben, az anyagiakról nem is beszélve.

What clients say about me

event photography 1

Attila is a very open-minded and absolutely flexible professional with a real passion for photography. He likes thinking out of the box and has a very good instinct to find character and beauty in even a very simple scene or topic. Our cooperation has been smooth and fun from the very beginning; he proved to be a mind-reader multiple times who perfectly understands what we really want to see in the final photos.

event photography 2

Áron Levendel

A real professional photographer who works independently and instantly finds common ground with a layman customer. His work is fresh, dynamic and stands out of the crowd.

Satisfied customers

Marriott_Logo.svg.png
kisspng-corinthia-hotel-london-corinthia
residenceozon.png
14979_Hotel Clark logo.png
17_PQ3289_Hotel_Sopron_arculat_logo_Nara
 

CONTACT ME

Please complete this form (2 minutes)

and I will send you a detailed quote.

You can send an email:

info@ozseattila.com